Hae tästä blogista

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kuuma Torkkelinmäki

Olen jo vuosia ihastellut kesäisin Torkkelinmäkeä. Torkkelinpuistikossa oikein haluaa vierailla säännöllisesti. Paikka on niin tunnelmallinen ja tiivis että hengailu tuntuu kuin vierailisi jonkun takapihalla.
Paikkahan sijaitsee kalliossa. Jännää onkin miten ilme, fiilis ja myös neliöhinnat muuttuvat hyvinkin radikaalisti kantakaupungissa sadankin metrin erolla. Torkkelinmäki on kuin pieni kylä keskellä kalliota jossa on kaivopuistomainen fiilis ja neliöhinnat. Erona on että torkkelinpuistikon talot ovat suomessa omaa laatuaan. Puutarhakaupunkimainen kylä jossa söpöt matalat kerrostalot seisovat rivissä kuin veljekset ja siskokset. Huoneistojärjestykset ovat pieniä. Yksiöitä ja kaksioita. Alimmat asuinhuoneistot alkavat kaikissa taloissa alle katutason. Olen kuitenkin törmännyt jo kahteen asuntoon jossa on toinenkin kerros yhdistetty alempaan huoneistoon.

Tämä hyvin kuvaakin sitä ettei alueelta raaskita lähteä vaikka elintaso paraneekin. Puistikon ympärillä oleviin myytäviin kohteisiin on vaikeaa päästä käsiksi ja niistä on kova kilpailu. Torkkelinmäen talot elävät parhaimmillaan putkiremonttiaikaa, niin kuin monet muutkin asuinalueet kalliossa.

Suosittelen pyörähtää kesällä torkkelinpuistikossa joka sijaitsee kallion korkeimmalla paikalla. Samalla voit pistäytyä vaikka Avikaisen leipomossa josta varmaan löytyvät kaupungin parhaat lihapiirakat ja leivät jo vuosikymmenien ajan.



Rakennettiin tähän pieneen asuntoon kesällä siihen sopiva parvi. Tämä on erittäin tyypillinen asuinalue ja  huoneistokoko jossa parvi pääsee arvoonsa niin käytännöllisistä syistä kuin myös nostamaan asunnon arvoa, jos se on oikein suunniteltu kohteeseen. Toteutettu parvi tässä kohteessa nostaa asunnon arvoa 20 000 - 25 000€.



Parven valaistuksen muotoon halusin jotain parven muotoon sopivaa ja että siinä olisi ennemminkin mahdollisesti jokin taiteellinen ajatus kuin vaan sikinsokin tasaisesti ripoteltu spotteja. :P


Parven alle rakennettiin väliseinä tukemaan rakennetta. Tilaa tämä ei juurikaan pienestä tilasta vie koska seinän syvyys on noin 5cm. Ehostukseksi tehtiin kaksi hyllyä valaistuksineen. Ainahan on niin että pienissä huoneissa ei saisi olla ylimääräistä ja parven tukia/kantoja ja jalkoja yritetään välttää. Joskus kuitenkin ongelmat voi kääntää eduksi. Seinä jopa antaa piristystä kokonaisuuteen ja toimivuuteen.













http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


maanantai 3. marraskuuta 2014

Kannattaa olla linjoilla!

Kuka ei haluisi asua karhupuiston ja torkkelinmäen kupeessa jos kalliossa jo asuu? Elinan asunto on nyt myynnissä. Putkiremontoitu yhtiö sijaitsee viidennen linjan ja pengerkadun risteyksessä, ässärinteessä. Asunnon kaksi ikkunaa on rauhalliseen puistoon jonka nauravat kulkurit kiertävät kaukaa. Liikenneyhteydet ovat sitten niin että oot eka salilla jos joku on. Palvelut ovat nyt mitä linjoilla ja hakiksessa voit kuvitella olevan. Neliöitä on muistaakseni 27.

Lisätiedot ym Elinalta. elina.vaalto(ät)sok.fi
Huom! Elinaan voit ottaa yhteyttä heti. Kohde tulee julkiseen myyntiin vasta parin päivän kuluttua.

Asunto onkin tuttu jo vanhoista jutuista.










http://helsinkihomedesign.fi/#!/parven-rakennus/


Helsinki Home Design

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...